WIJZIGING IN TRANSITIEVERGOEDING (update)

10-12-2019

Nadat we op verzoek van abonnees de transitievergoeding hadden aangepast met meer automatische berekeningen, komt nu het verzoek om ons strikt aan de berekeningswijze van transitievergoeding op de rijkswebsite te houden. Dat laatste doen we nu ook. Alleen de 8% vakantietoelage en de EJU (het CAO percentage vanaf 10-12-2019 14:15 uur) over het over het (laatste) maandsalaris wordt nog automatisch meegenomen in de berekening. De EJU hoeft u (meer) niet handmatig in te voeren.

De andere beloningscomponenten moeten wel weer handmatig worden opgevoerd, als u vindt dat ze meegenomen moeten worden.

Bij de rekentool van het Ministerie doen alleen de VU (8% of minimum) en (een aparte en vaste) EJU mee en de gemiddelde ploegentoeslag en overwerkvergoeding in een jaar.
En variabel is ook zeer beperkt (tot bonussen, winstuitkeringen en een variabele EJU). Alle andere toelagen doen NIET mee voor de berekening van de transitievergoeding volgens het rijk. Uiteraard kunt u nog wel handmatig de grondslag aanpassen als u een andere berekeningswijze hanteert. De omschrijvingen voor de handmatige invoer volgen die van de Regeling. De vraag is nog of een niet gespecificeerde EJU in een IKB wél of niet meer meedoet, omdat de EJU dan eigenlijk zijn eigenschap als eindejaarsuitkering heeft verloren.
Maar handmatig kan deze uiteraard alsnog toegevoegd worden. Gebruikt u daarvoor dan het onvoerveld van de variabele EJU.

Voor omschrijving WAT onder vaste beloningscomponenten wordt verstaan, verwijzen wij u vanaf nu ook naar de informatie van het rijk hierover: naar Regeling looncomponenten

Het rekenen met de tool van het rijk kan door op de link hieronder te klikken.

Naar rekentool van het ministerie

Pardon

Servicelijn

Tijdens kantooruren zitten deskundigen en specialisten klaar. Om vragen te beantwoorden of problemen op te lossen. Een vraagbaak voor salarissen, administraties of regelingen.

Neem contact op via:

Bel : 0522 – 44 33 68
info@pardonconsult.nl

Gerelateerde berichten

Ga naar de inhoud