WIEG doorbetaling instelbaar en transitievergoeding bij deeltijdontslag

26-10-2020

Bij CAO Rijk wordt nu het WIEG-verlof voor 100% doorbetaald. Daar hebben we een instelling voor gemaakt onder instellingen CAO, regelnummer 702. Dus zodra die doorbetaling wijzigt in uw CAO kunnen we dat ook direct zo instellen.
U hoeft dan eigenlijk geen salarisberekening meer te maken, want het salaris wijzigt dan niet tijdens dit verlof, maar als u de UWV-vergoeding wilt kunnen berekenen, of samenloop van meerdere verlofsoorten, dan kan dat door dit verlof gewoon in te voeren en voor de UWV-vergoeding bij de loonkosten te kijken.

 

Bij deeltijders met een deeltijdontslag voor een aantal uren van hun deeltijdfunctie, werd de grondslag van de transitievergoeding gerelateerd aan de voltijdfunctie. De grondslag van de berekening is nu op basis van het eerdere deeltijdinkomen (zonder ontslag) en niet meer op basis van het voltijd schaalbedrag. Dus de TV was alleen iets te laag voor deeltijders die voor een paar uren van hun arbeidscontract (deeltijd-)ontslag kregen.  Dit is nu hersteld.

Pardon

Servicelijn

Tijdens kantooruren zitten deskundigen en specialisten klaar. Om vragen te beantwoorden of problemen op te lossen. Een vraagbaak voor salarissen, administraties of regelingen.

Neem contact op via:

Bel : 0522 – 44 33 68
info@pardonconsult.nl

Gerelateerde berichten

Ga naar de inhoud