Verschil tussen transitievergoeding rijkstool en Pardon weg

09-08-2023

In juni berichtten we dat er verschil zat in de berekening van een transitievergoeding tussen die van de tool van Pardon en die van het rijk.
Dat verschil is inmiddels (deels) weggewerkt.

Bij de tool van het rijk moet u nu als laatste bij een gebroken jaar (d.i. een aantal maanden en/of dagen voor de ontslagdatum) het totaal aan bruto ontvangen salaris opgeven. (Zie ook plaatje hieronder.)
Dat is nu verplicht, zodat het ook ingevuld MOET worden.

LET SVP WEL OP:
In de toelichting staat dat het bruto salaris moet worden ingevuld, maar in het kopje staat het bruto loon. In het lopende jaar wordt volgens ons bedoeld het bruto ontvangen salaris incl. de uitbetaalde VU en EJU, of incl. uitbetaalde IKB over die gebroken periode. Alleen dan is de berekening nagenoeg gelijk aan die van Pardon.

Immers als u excl. de VU/EJU of IKB over die periode rekent, doen deze beloningscomponenten over de laatste periode niet mee, en dat lijkt ons niet juist. De daarvoor gelegen periode(s) doen deze ook gewoon mee, sterker nog u moet ze ook expliciet invullen.
Conclusie is dat u beter gewoon de tool van Pardon Salaris hiervoor te gebruiken, dan maakt u deze vergissingen waarschijnlijk minder snel.

(Sowieso is het door elkaar gebruiken van de termen bruto salaris en bruto loon niet erg handig, Daar wordt nl. niet door iedereen hetzelfde onder verstaan.)

Pardon

Servicelijn

Tijdens kantooruren zitten deskundigen en specialisten klaar. Om vragen te beantwoorden of problemen op te lossen. Een vraagbaak voor salarissen, administraties of regelingen.

Neem contact op via:

Bel : 0522 – 44 33 68
info@pardonconsult.nl

Gerelateerde berichten

Ga naar de inhoud