Vanaf wanneer RVU berekenen

25-05-2023

In Pardon Salaris kunt u ook de RVU berekenen een uitkering die maximaal 36 maanden voorafgaand aan de AOW-datum van de medewerker verstrekt kan worden zonder dat er een  “belastingboete” van 52% overheen komt.
Deze rekenoptie wordt zichtbaar vanaf 4 jaar voorafgaand aan de AOW-datum, dus 1 jaar vóór dat de uitkering daadwerkelijk in kan gaan. Uiteraard kan de uitkering ook later in gaan, maar niet eerder dan 36 maanden voorafgaand aan de AOW-datum van de medewerker. Daarnaast geldt de regeling tot en met 31-12-2024. (Maar er in de tweede kamer wordt gesproken over een verlenging en mogelijke wijziging van deze regeling.)

In Pardon verschijnt de RVU-rekenoptie dit jaar dan ook vanaf een geboortedatum maximaal 4 jaar vóór de AOW-datum.

Deze mededeling is van 25 mei 2023 dus de eerst mogelijke geboortedatum om een RVU uit te kunnen rekenen is dan 30-04-1960 (of eerder).  Deze geboortedatum schuift dan met elke dag/maand weer wat op in samenhang met de AOW-datum.
De daadwerkelijke ingang van de uitkering is dan op zijn vroegst 1 mei 2024.
Zie plaatje hieronder van dit voorbeeld.

Pardon

Servicelijn

Tijdens kantooruren zitten deskundigen en specialisten klaar. Om vragen te beantwoorden of problemen op te lossen. Een vraagbaak voor salarissen, administraties of regelingen.

Neem contact op via:

Bel : 0522 – 44 33 68
info@pardonconsult.nl

Gerelateerde berichten

Ga naar de inhoud