ABP inkomen en premies wijken af van januaristrook

18-01-2023

Pensioengrondslag en premies wijken in Pardon af van de proefproducties
Voor klanten met een koppeling met ADP of Centric geldt dat de nieuwe ABP-grondslag pas na de verloning/betaling in januari meekomt in de koppeling met deze salarisverwerkers. Daardoor wijken de grondslag en de premies tot die tijd nog af van de proefproducties. U kunt op het eerste invoerscherm het “Pensioeninkomen 2023” onderin het scherm gelijk maken aan dat van de proefproducties, na de januari salarisbetaling hoeft dat niet meer, dan komt het bedrag voor 2023 mee uit de koppeling.
Voor Pardon Budget geldt dat u dan even moet wachten met het maken van een nieuwe  importsheet tot de januari salarisbetaling. Peildatum wordt dan januari 2023 (of later).

Voor klanten zonder een koppeling geldt, dat het “Pensioeninkomen 2023” gelijk gemaakt moet worden met dat van januari 2023 bij de salarisverwerker (bij gemeenten bijvoorbeeld verhoogd worden met het bedrag aan uitbetaling met twk van de salarisronde in 2022). Zet het bedrag in het vakje achter “Pensioeninkomen 2023”. Dat ziet er zo uit:

Pardon

Servicelijn

Tijdens kantooruren zitten deskundigen en specialisten klaar. Om vragen te beantwoorden of problemen op te lossen. Een vraagbaak voor salarissen, administraties of regelingen.

Neem contact op via:

Bel : 0522 – 44 33 68
info@pardonconsult.nl

Gerelateerde berichten

Ga naar de inhoud